Fertő-parti Lovas Fesztivál
és Családi Lovasnap

VII. Családi Lovasnap és Fertő-parti Lovas Fesztivál 2016.06.14.

A kánikula és az előre beharangozott hőségriadó ellenére szép számú lovas vett részt az idei Lovasnapon. 60 lovas nevezett, a nap folyamán közel 100 starttal.

Verseny bíró: Sümeghy Péter

Műsorvezető: Gaál Tóth András

 1. Ügyességi verseny kezdő
  1. Gruber Anna
  2. Brieber Enikő Bernadett
  3. Kreis Kitti
  4. Vörös Petra
  5. Farkas Regina
 2. Díjugrató kezdő
  1. Mikó-Szabó Klaudia
  2. Takács Lili
  3. Jannack Stephani
  4. Nagy  Dominika
  5. Kelemen Kitti
  6. Nagy Zoltán
 3. Ügyességi haladó
  1. Mikó-Szabó Klaudia
  2. Rosta Zsófia
  3. Fábián Gréta
  4. Boros Kira
  5. Gál Veronika
  6. Komoczi Panni
 4. Díjugrató haladó
  1. Szalay Liza
  2. Fekete György
  3. Csontos Lilien
  4. Lakatos Bianka Fanfan
  5. Varga Bianka
  6. Lakatos Bianka Wodoo
 5. Ride&Drive
  1. Mikó-Szabó Klaudia
  2. Fekete György
  3. Gyuricsek András
  4. Dús Ciprián
  5. Nagy Zoltán
  6. Jannack Stephanie

VI. Családi Lovasnap és Fertő-parti Lovas Fesztivál 2014.06.15

 

Az időjárás ismét a kegyeibe fogadta a lovasnapot, így nagyszerű időben csodaszép környezetben tölthették el a vasárnapot a verseny résztvevői és a kilátogató nézők. A remek hangulatú versenyre összesen 75 lovas nevezett, a nap folyamán pedig közel 130 startot regisztráltak.

Verseny bíró: Sümeghy Péter

Műsorvezető: Gaál Tóth András

 

Az ünnepélyes megnyitó után a futószáras versennyel vette kezdetét  lovanap. Ez valójában nem egy versenyszám, hanem egy nyilvános edzés, bemutató volt, hiszen itt a kezdő kis lovasok, saját szintjükön mutattatták be tudásukat, amit a verseny bírója szövegesen értékelt, majd mindenki díjazásra került. Örömmel vették át a kis lovasok első rozettájukat, ami bízunk benne meghozza a kedvüket a folytatáshoz.

A futószáras verseny után az ügyességi verseny kezdő kategórája következett. Összesen 27 lovas nevezett versenyben, heten versenyen kívül.  Az első hat helyezett a következő:

1. Fülöp Rebeka - Fióna

2. Zalán Zsófia Eszter - Frutty

3. Kornélia Schumfer . Bogár

4. Vörös Petra - Konyak

5. Sípos Kitty Katalin - Pazar

6. Nagy Virág - Matyi

 

Ezt követte a díjugratás kezdő kategóriája következett, melyben 31 lovas állt rajthoz. A verseny hibaidős elbírálással zajlott, a kialakult sorrendet a következő lett:


 

 1. Kocsis Géza – Diana
 2. Pomsár Rebeca – Mad
 3. Cornelia Schumpfer – Bogár
 4. Tóth Letícia – Rubin
 5. Banyár Dóra – Fantastic Dust
 6. Varga Dóra – Pbajan Gabriel

 

Díjugratás után egy látványos bemutatót láthattunk Halasi Endre vezényletével, aki a díjlovaglás világával ismertette meg a közönséget. Ezt követte az ügyességi verseny haladó kategóriája, amelyben a középkori lovagi élet nehézségeivel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A feladatok között szerepelt például hercegnő megmentése, gyengék oltalmazása, szegények megsegítése, illetve lovagias virág dobás a nézőknek. A leggyorsabb és legügyesebb „lovag” nyerte el az első helyett.

 

 1. Boros Kira – Lila
 2. Kis M. Vencel  - Specirakéta
 3. Tóth Ármin  - Tornádó
 4. Varga Dominik
 5. Horváth Liza – Tornádó
 6. Tóth Róbert - Tornádó

 

Ezt a versenyszámot ismét egy látványos bemutató követte. Ez valódi középkori lovagi tornán érezhették magukat a nézők, ahol négy lovag hősies küzdelmét tekintették meg. A színvonalas bemutatót a díjugratás haladó kategóriája követte. Ebben 17 startot regisztráltunk, és összevetés után alakult ki az első hat helyezett, ami a következő képen alakult:

 

 1. Tóth Erik – Mítosz
 2. Horváth Noah Gergely – Bájos
 3. Kelemen Ákos – Canabis
 4. Tóth Ármin – Jázmin
 5. Takács Eszter – Fanni
 6. Budai Liza – Játék

A díjugratás haladó kategóriáját egy bemutató jellegű versenyszám a Freestyl követte. Ebben olyan zenés produkciókat láthattak a nézők, amiben egyéni elképzelés alapján megvalósított műsort adtak elő a lovasok. Fontos volt a zenei összhang és a látványos megjelenés. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, így osztott első helyen végzett Kiss M. Vencel  Specialitával és Nagy Dominika – Aquarellel.

 

A villámgyors pálya átalakítás alatt, a nézők versenyszáma következett a pályán. Az erős hölgyek sodrófa hajításban az izmos urak pedig patkó dobásban mérték össze erejüket. A verseny már hagyományos eleme a lovasnapnak, az idei évben az első három helyzett:

 

Sodrófa hajító verseny:

 1. Szabó Krisztina
 2. Mikó Katalin
 3. Horváthné Szabó Andrea

 

Patkó dobó versney:

 1. Kovács Kornél
 2. Pálfi Viktor
 3. Resch Zoltán

 

Nagy örömünkre a versenyt rengeteg gyerek gyerek tekintette meg. Bízunk benne, hogy ők is kedvet kapnak a lovagláshoz, hiszen a rendezvény egyik célja ez. Azok a kicsik akik pedig a díjugratást szerették volna átélni kipróbálhatták a „Lurkó-ugró” verseny kereteiben. Ennek során egy kis falóval kellett végig haladni a pályán. A 60 gombóc összdíjazású verseny leggyorsabb és legügyesebb kis „lovasa” elnyerte a „Lurkó-ugró verseny győztese címet”. Természetesen minden résztvevő díjazásra került, köszönet érte a Bo-Ni fagyizónak.

 

 Az utolsó és egyben legizgalmasabb versenyszám a Ride&Drive volt. Ebben mind lovagló mind vezetési tudásról számot adtak a versenyzők. Indultak vegyes párosok is, de egyéniben is ahol a lóról leszállva autóval kellett teljesíteni a kijelölt pályát. Érdemes volt elindulni ebben a versenyszámban is, hiszen  leggyorsabb versenyző a csornai Kristóf Autóház jóvoltából egy teli tankos Ducia Dustert kapott egy teljes hétvégre.

 1. Horváth Noah Gergely – Wirth László – Bájos
 2. Kocsis Géza – Diána
 3. Mahorosi László – Mahorosi Melissza – Frutti
 4. Nagy Zoltán – Carlos  Casino
 5. Luif Alexandra – Obajan Herceg
 6. Tóth Erik – Mítosz

 

 

 

Bízunk benne, hogy mind a lovasok mind a kilátogatók jól érezték magukat. A rendezvény nem jöhetett volna létre a támogatók önzetlen felajánlásai nélkül, illetve azon lelkes rendezők munkája nélkül, akik szabad idejüket feláldozva, rengeteg önkéntes munkával igyekeztek mindenkinek egy kellemes vasárnapot szerezni. 

 

Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás